איך נשים גבולות לילדים שלנו?

בספר "גידול ילדים בלי לאבד את הראש", כותב ד"ר קווין להמן : "הורה מתירן אומר לילד שלו, 'תעשה מה שבא לך. מה שאתה רוצה זה בסדר'". הנסיון שלי בשנים של ייעוץ להורים וילדים מלמד, כי בסביבה מתירנית, ילדים נוטים לעשות בלגן.
הם מתמרדים כי שהם מרגישים כעס ושנאה כלפי הוריהם בשל היעדר הנחיות וקביעת גבולות ".
וזה כל כך נכון.
דרך חשובה מאוד להראות לילדים אהבה היא להציב להם גבולות ברורים ומוגדרים .
ילדים רוצים שהמסגרת שלהם בחיים תיהיה עקבית
ההורה הוא זה שיוצר סביבה בטוחה עבורם, הגדרת גבולות היא חלק חשוב מאוד בהורות.
זה לא אומר שילדים לא יבחנו ויחצו את הגבולות , הם יעשו את זה, אבל זהו חלק מתהליך הלמידה שלהם, והם עלולים להיות מוטרדים גם כשאתם שומרים על גבולות מסוימים, אבל לפחות הם גם ירגישו בטוחים ומוגנים.
הנה 10 דרכים להציב גבולות ברורים לילדים שלכם:
1. תהיו אמינים:
ילדיכם צריכים לדעת שהם יכולים לסמוך עליכם כשלא תעמדו מאחורי המילים שלכם, גם במעשים, למילים שלכם לא יהיה ערך, מה שהופך את המשמעת והצבת הגבולות שלכם לריקה.
2. פחות שווה יותר:
עדיף חמישה חוקים שמכובדים 100% מהזמן , מעשרים חוקים ששומרים עליהם בצורה חלקית.
3. דייקו:
בכדי לייצר סביבה חיובית נדרשת תקשורת יעילה. וודאו שהילדים הבינו אתכם, בקשו מהם לחזור על מה שהם שמעו, וודאו את הבנתם. משתלם לכולם לעשות ישור קו בצורה הזו.
4. ערבו את הילדים בהגדרת הגבולות:
קיימו פגישה משפחתית משותפת, תקשורת מערבת את כל המשפחה בקביעת גבולות. כאשר ילדים חולקים את האחריות על הכללים, הם "מושקעים" בהם.
5. נסחו חוזה:
אחרי שהסכמתם על "עשרת הדברות" המשפחתיות, נסחו מסמך שכל המשפחה תחתום עליו.
6. פרסמו את הכללים:
תלו עותקים של החוזה במטבח ובכל חדר שינה. זכרו, אלה לא הגבלות אלא כללים שאנו חיים על פיהם.
7. שבחו התנהגות מתאימה:
מורים קוראים לזה "תפוס אותם בדברים טובים ". ביותר מדי מקרים אנו כועסים בדרמטיות כשמפרים כלל, אבל לא מבחינים במה שהולך טוב, כך או כך הצורך של הילד בתשומת לב ייענה.
8. הימנעו מתיוג ילד כ "טוב" או "רע":
גם ילדים וגם מבוגרים מתנהגים בדרכים מקובלות ובדרכים שאינן מקובלות. תיוג ילד כ"רע" לא תועיל הרבה בשיפור ההתנהגות ותזיק ביצירת דימוי עצמי שלילי.
9. לעולם אל תחתרו תחת ההורה השני:
"שוטר טוב, שוטר רע" לא מועיל בבית. להגיד לילד "אל תספר לאמא שלך!" גורם לילד לראות את ההורים כמפולגים. הורים צריכים לגבות זה את זו, באופן שמייצר עקביות.
10. הראו לילדים את ה"תוצאות הטבעיות" של מעשיהם כשאפשר:
אצל בני נוער, תוצאות טבעיות נתפסות באופן הגיוני יותר מעונשים. אצל ילדים קטנים יותר, זה עוזר לקשר תוצאות שליליות עם התנהגות ספציפית.
לדוגמא: אם חדרו של הילד לא מסודר כמו שביקשתם. הפסד של פעילות מהנה בזמן שהילד עוסק בניקוי החדר הוא פחות עונש ויותר תוצאה של מעשיו.
כתגובה לדיבור לא יפה - במקום להטיף, עדיף לנקוט בפעילות מלמדת, כמו לתת לילד לחפש עשר מילים יפות שהיה יכול להשתמש בהן במילון ולהעתיק את פירושם, כולל הגדרות, מקור המילה וכו '.
איזה גבולות שהצבתם לילדים שלכם היא היה קשה לכם לאכוף?